Podul Minciunilor

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor (în germană Lügenbrücke), primul pod din fontă din Romania, se gaseste in orasul Sibiu si face legătura dintre Piaţa Mică (în germană Kleiner Ring) şi Piaţa Huet (în germană Huetplaz). A fost turnat în Laubach, în landul Hessa şi montat la Sibiu în anul 1859, înlocuind un pod de lemn:  “trecerea pe sub podul minciunilor este iluminată noaptea de trei lanterne şi păzită de trei santinele”.

{joomplu:153}

Despre Podul Monciunilor circula mai multe legende. Din batrani se spune ca daca cineva care s-ar afla pe el ar spune o minciuna acesta s-ar prabusi imediat.

Una dintre aceste legende aste legata de faptul ca in Piata Mica – piata negustorilor – erau facute, evident, foarte multe tocmeli. Ca la orice tocmeala erau si clienti pacaliti. Daca negostirii necinstiti erau prinsi asupra faptului se spune ca erau dusi pe pod si aruncati de pe el pentru a servi dpret pilda pentru viitor. Astfel sibienii erau scapati de negustorii necinstiti.

O alta legenda povesteste ca pe pod isi dadeau intalnire tinerii indragostiti, isi jurau iubire vesnica si isi faceau planuri de casatorie bazate pe neprihanirea fetelor. Cum nu intotdeauna era asa, dupa noaptea nuntii se spune ca barbatii duceau de par femeile necistite pe pod de unde le aruncau in ocara multimii .


Alte legende din Transilvania

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *