Pietrele lui Solomon

Pietrele lui Solomon

La iesirea din Scheii Brasovului, in partea de vest a orasului, pot fi vazuti doi munti cu numele de Pietrele lui Solomon. In valea dinrte cei doi munti oamenii merg adesea vara la picnic, bucurandu-se de peisajul spectaculos. Una dintre cele mai cunoscute legende legate de acesti munti este cea a lui regelui maghiar Solomon.

Se povesteste ca era odata un rege maghiar, pe nume Solomon, care a fost alungat de acasa de catre mama sa, pentru ca si-ar fi omorat fratele si ar fi fost blestemat  de aceasta sa moara de indata ce va fi vazut de un om de rand. Greu blestem… Din dorinta de a se salva, Solomon fuge calare si reuseste sa ajunga pana in partile Brasovului fara a fi  vazut de nimeni. Ajuns pe un munte da la marginea Brasovului el vede un cioban care isi paste oile. De frica sa nu fie vazut de acesta si sa moara, trage dintr-odata fraiele calului sa-l intoarca din drum. Dar calul se sperie si cade in prapastie cu tot cu calaret.

Se spune ca in acel moment muntele s-a despicat in doua formand Pietrele lui Solomon pe care le vedem si azi, iar Solomon inainte sa moara si-a asezat coroana de rege la radacinile unui copac, considerandu-se nedemn sa o mai poarte . De atlfel coroana cu radacine o gasiti pe stema Brasovului, iar Solomon a ramas in amintirea brasovenilor prin Pietrele ce-i poarta numele si, mai ales, prin intelepciunea de care a dat dovada chiar daca doar in ultimul moment …

 

Alte legende din Transilvania

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *